Boli de memorie Inovatie in medicina

O dietă bazată pe o combinație de aminoacizi esențiali ar putea menține demența la distanță

Consumul de amino LP7, o combinație specifică de aminoacizi esențiali, ar putea inhiba dezvoltarea demenței, arată un studiu din Japonia.

Aportul de proteine este cunoscut a fi vital pentru menținerea funcției cognitive la persoanele în vârstă. Utilizand modele de soareci, cercetatorii au aratat ca aportul unui set specific de aminoacizi poate inhiba moartea celulelor creierului, protejează conexiunile dintre neuroni și reduce inflamația, păstrand funcționarea  creierului in limite normale. Studiu sugerează că această combinație de aminoacizi numită amino LP7 poate împiedica dezvoltarea demenței, inclusiv boala Alzheimer.

Intr-un studiu recent, cercetatorii japonezi au aratat ca o dieta saracă in proteine poate accelera degenerarea creierului in cazul soarecilor modificați genetic. Mai important, ei au descoperit că aminoLP7 — un supliment conținând șapte aminoacizi specifici — poate încetini degenerarea creierului și dezvoltarea demenței la aceste animale. Activitatea lor se extinde pe studiile anterioare, care au demonstrat eficacitatea amino LP7 în îmbunătățirea funcției cognitive.

Cercetătorii au studiat modul în care o dietă cu conținut scăzut de proteine afectează creierul la modelele de șoarece modificati genetic, care demonstrează , neurodegenerare și agregate proteice anormale numite agregate “Tau” în creier. Ei au descoperit că șoarecii care au consumat o dietă cu continut scăzut de proteine nu numai că au prezentat o degenerescență cerebrală accelerată, dar au avut și semne de conectivitate neuronală slabă. Aceste efecte au fost inversate după suplimentarea cu amino LP7, indicând faptul că combinația de șapte aminoacizi specifici ar putea inhiba deteriorarea creierului.

În continuare, echipa de cercetare a examinat modul în care amino LP7 afectează diferite semne de degenerare a creierului în boala Alzheimer. Șoarecii netratați au prezentat niveluri ridicate de degenerare progresivă a creierului, dar tratamentul amino LP7 a suprimat moartea neuronală și, prin urmare, a redus degenerarea creierului, chiar dacă agregatele Tau au rămas.

Aceste rezultate sugerează că aminoacizii esențiali pot ajuta la menținerea echilibrului în creier și pot preveni deteriorarea creierului.

Deși studiul a fost efectuat pe șoareci, aceasta aduce speranța că aportul de aminoacizi ar putea modifica, de asemenea, dezvoltarea demenței la om, inclusiv boala Alzheimer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.