Preventie

7 curiozităţi despre creierul uman

Creierul este de departe cel mai fascinant organ al corpului omenesc. Cercetătorii din domeniul neurostiintei recunosc că va fi nevoie de mult mai mult timp pentru a fi complet familiarizați cu funcțiile creierului.

1.  Deși reprezintă doar 2% din greutatea totală a corpului, creierul folosește circa 20% din ogixenul din sânge și aproximativ 25% din glucoză care circulă în fluxul sanguin.

2.  Majoritatea deciziilor de zi cu zi sunt prelucrate şi stabilite în mod inconştient
Poţi să analizezi avantajele şi dezavantajele problemelor cât vrei, dar 95% din deciziile pe care le iei au loc inconştient

3. Partea stânga a creierului controlează partea dreapta a corpului și partea dreapta a creierului controlează partea stânga a corpului.

4. Creierul nu stochează informaţii atunci când eşti în stare de ebrietate
Dacă te trezeşti confuz şi fără să îţi aminteşti mare lucru despre noaptea trecută, cel mai probabil ai băut prea mult. Pe fond de ebrietate, funcţia de memorare este practic sistată

5. Creierul nu are receptori de durere
Când te-mpiedici şi cazi, creierul emite imediat un semnal de durere către zona vătămată. Dar creierul în sine nu deţine abilitatea de a simţi durere. În timp ce craniul şi membrana cerebrală posedă receptori de durere, creierul nu este înzestrat cu aşa ceva.

6. Creierul unui copil nou-născut se dublează în dimensiune în doar un an.Creierul continuă să se dezvolte până la vârsta de 25 de ani, prag la care atinge apogeul său intelectual.

7. Râsul activează cinci părți diferite ale creierului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.